Blogia

Parròquia El Salvador - Eslida

Trobada dels Pobles del Parc

Trobada dels Pobles del Parc

El dissabte 14 de maig va tindre lloc a Pavías el IX Encontre dels Pobles del Parc Natural. Es van reunir 13 municipis, i entre ells Eslida, dos mancomunitats, 5 associacions, 18 artesans dels pobles del Parc i 17 artesans dels voltant del parc. Al llarg del matí hi va haver tallers i activitats diverses, entre elles la presentació de la Memòria del parc amb col·laboracions d’alguns municipis, i entre elles l’aportació feta per l’amic Òscar Pérez Silvestre amb un article sobre «Els vasos espadànics d’Eslida».

Assemblea de la Passió

Assemblea de la Passió

El dia 8 de maig va tindre lloc al local de les Ames de Casa, una assemblea general de l’Associació del Puntal de l’Aljub, La Passió, per a parlar de l’última representació, fer una valoració constructiva de l’actuació del dia 17 d’abril, l’horari, els actors nous, els comentaris del públic, etc. També es va fer un estat de comptes després del pagament de totes les factures generades per la representació, i es van fer propostes per a l’any pròxim, invitant a tots els qui tinguen interés de participar que s’arrimen als membres de la Junta per a informar-los. Com a associació cultural, s’estan programant exposicions, concursos, etc., dels quals ja anirem informant.

Senyals nous

Senyals nous

Si feu una ulladeta a les entrades o eixides del poble (av. País Valencià, Carretera de Xova, Carretera d’Aín…), voreu que s’han llevat les plaques indicatives de Centre urbà, Església, Ajuntament, etc., que eren de color blanc i les han substituïdes per unes noves de color marró xocolate, més serioses i més aparents. Cal modernitzar-se.

Eleccions municipals i autonòmiques

Al nostre poble, les eleccions del 22 de maig han deixat estos resultats:

Eleccions municipals
PP: 349 vots, i PSOE 215 vots. Sobre un total de 668 votants censats, hi va participar el 89, 22%. Per tant, el Partit Popular guanya la majoria i al nostre ajuntament es dibuixa un panorama bipartidista amb 4 regidors per al PP i 3 per al PSOE. Així, el nou consistori estarà format per Rafael Sorribes Gómez, José Manuel Pitarch Miravet, María Teresa Manzana Segarra, Vicente Pitarch Galindo, Rafael Pitarch Gimeno, Laura Miravet Batlle i Ruth Sanchis Lara.

Eleccions a les Corts
El PP ha obtingut 281 vots (48,20%), el PSOE 210 vots (36,02%), la Coalició Compromís 25 vots (4,29%), EUPV 23 vots (3,95%), Verds 8 vots, ERPV 6 vots, España 2000 3 vots i UPD 2 vots.

La nostra escola

La nostra escola

Després de consultar l’escola, podem informar que per al proper curs tindrem 8 alumnes més. L’any passat en van començar 11 nous, i l’anterior 12. Pareix que la tendència és a baixar en la matrícula, per això aprofitem per a donar el nostre suport a l’escola en la seua responsabilitat de formar i participar en l’educació dels ciutadans presents i futurs del nostre poble.

Eslida pintoresca

Eslida pintoresca

Àlex Gimeno

 

Si busquem informació no massa recent i que descriga el poble d'Eslida, tradicionalment l’han definit com un poble enclavat en la serra, entre muntanyes, amb una gran quantitat de fonts amb propietats medicinals i  pintoresc. Aquell  concepte “pintoresc” sempre l’he associat amb una imatge de la meua infantesa quan corria per aquells carrers estrets i costeruts de la placeta, el carrer de l’auelo Panera, el de Doña Isabel, l’Arrendador, el carrer del retor cap a ca la tia Amèlia i fins a la tia Campaneta, o la pujadeta de ca la tia Pura, Paca i Pasqualeta o l’eixida de la plaça baixant pel carrer del tio Perxa fins a ca la tia Josefina i fins a ca la tia Estudianta i casa Nati.
He dit que eren carrers estrets i costeruts? I ho són, però també més poblats, i molt més cuidats, com no, ben plens de plantes: olles, perols foradats, gerres desportellades, pots de llanderola... tot era bo per a embellir i engalanar carrers, finestres i balcons. Doncs eixa és la idea del I Concurs de Balcons i Racons pintorescs que ha organitzat l’Associació de Desenvolupament Rural: valorar el que sempre hem vist als nostres carrers i places i que va perdent el protagonisme que tradicionalment ha tingut.
El temps per a apuntar-se a l’Ajuntament ja ha acabat. El jurat passarà a valorar i a la Fireta és donarà el veredicte. Participar en el concurs no és guanyar 150 euros i un trofeu del primer premi o un trofeu del segon; és donar vida a les façanes de les nostre cases, és alegrar la vida del qui allí viu i de qui passa i admira el treball fet en benefici de tots, del qui ho viu i del qui ho mira. Quin goig!

Informació parroquial

Junta Parroquial del Crist

 

Enguany, en no haver eixit clavaris nous, la Junta del Crist torna a posar-se en funcionament. El diumenge 1 de maig, festa de Sant Lleó, vam tindre assemblea a l’església i es van adoptar els acords següents:
1) Es va informar que durant este hivern, un grup de gent del poble, desinteressadament, ha estat anant quasi totes les setmanes a cuidar els jardins, el recinte i l’ermita del Calvari, amb la idea que lluïsca quan arribe el moment.  
2) Que el projecte per a restaurar l’ermita del Calvari continua viu. Hi ha arreplegats 25.000 euros en un compte amb eixa única i exclusiva finalitat, provinent dels donatius. La segona fase del projecte de restauració, orientat a eliminar les humitats que pugen del terreny, necessita encara més del doble del que tenim arreplegat. Cal continuar arreplegant abans de posar-se a obrar. 
3) Que es demanarà la col·laboració a la gent amb una quota per a cobrir les despeses d’una part dels actes religiosos, com ja vam fer les altres vegades, ara fixada en 20 euros/família i 10 euros/fadrí de més de 18 anys, que és pràcticament la que es va posar l’any 2003. S’anunciarà pels comerços, i en les oficines bancàries s’indicarà els números de compte on depositar la quota. Com vam fer en el passat, ens reunirem amb l’Ajuntament per a coordinar els actes religiosos amb la resta d’actes civils de les festes.  
4) La Junta queda integrada de la manera següent: com a president Emilio Molina, com a secretari Fernando Ballester, com a tresorer José Vicente Manzana, i com a vocals Òscar Pérez Silvestre i Mn. Vicente José Paulo. Ens considerem uns col·laboradors parroquials que volen ajudar a preservar el sentit de la festa, de devoció popular sostinguda per grups de famílies entre la pròpia gent d’Eslida o vinculada afectivament al poble i al seu Crist del Calvari.  
Confiem que la nostra contribució com a Junta Parroquial del Crist servisca per a estimular que, per a l’any 2012, i per als següents, tornen a haver-hi clavaris del Crist i per al Crist, que al llarg d’un any de la seua vida (un any molt especial que sempre recordaran), es dedicaran de manera desinteressada al Crist del Calvari i al poble d’Eslida.

El succés de la imatge de la Cova Santa

El succés de la imatge de la Cova Santa

Mn. Rafael Fiol

 

En la matinada del dijous 19 maig, uns lladres van furtar del santuari d’Altura la talla original de guix i el reliquiari de plata de la Mare de Déu de la Cova Santa, punt emblemàtic de pelegrinatge i veneració de la diòcesi. Disgust, consternació, ràbia continguda... són alguns dels sentiments que va despertar entre el veïnat d’Altura, de la diòcesi i de la província en general el robatori de la imatge de la Verge que és patrona de la nostra diòcesi.
L’alcalde de Segorbe, Rafael Rubio, ha explicat que «hi ha contradiccions i és difícil extraure’n una valoració encara, perquè hi ha coses de molt de valor que no s’han emportat».
No va ser fins a les deu del matí que el matrimoni encarregat del manteniment i la vigilància del santuari va descobrir el robatori. Just quan es disposaven a iniciar la seua jornada laboral, la dona, encarregada d’obrir el santuari, es va adonar que la porta de forja d’accés al recinte principal estava oberta.
La sorpresa «ha estat més que desagradable», explicava la dona a la premsa, quan va poder comprovar, en accedir a la cavitat que tant el reliquiari com la talla de l’advocació mariana havien desaparegut i, amb ells, les dos caixetes que contenien les almoines dels pelegrins, així com diversos lampadaris. Pel que sembla, els lladres haurien perforat una part de la roca de la cova per a extraure les dos caixes que contenien els diners de les almoines donades pels visitants.
Fonts de la investigació sospiten que la finalitat dels lladres era aconseguir diners en efectiu, ja que al costat del santuari hi ha la botiga de records que conté diversos objectes d’alt valor (com medalles d’or i plata) que no han estat sostrets.
Per a l’accés, els autors del robatori van haver de forçar fins a tres panys de tres portes diferents per tal d’arribar a la venerada imatge, patrona de la nostra diòcesi, que només és baixada del retaule de l’altar major una vegada l’any amb motiu de l’adoració dels alturans a la Cova Santa. Es tracta d’una primera porta de forja per la qual s’accedeix al santuari general, una segona que dóna accés al recinte sant i l’església en si i un tercer enreixat que protegeix i separa l’altar major de la resta del lloc de culte. A més, tal com van comentar fonts municipals, sembla que també es va forçar un quart pany que dóna accés al temple per la part de darrere.
El president del Patronat de la Cova Santa i rector d’Altura, Juan Manuel Gallén, de vesprada va fer una crida perquè els veïns participaren en una batuda que abastaria des d’Altura fins a la Cova Santa, i des d’ací a Alcubles, per a buscar la imatge. Ho va fer en una reunió celebrada a l’església que va convocar quasi 1.000 persones, en la qual va explicar que una de les hipòtesis que s’estudiaven en la investigació era que els lladres pretenien aconseguir diners i objectes de valor, però la imatge de la patrona, realitzada en guix, no té valor material, sinó espiritual i històric, de manera que es plantejava la possibilitat que en la fugida hagueren tirat la talla per alguna cuneta. A més, va instar els joves perquè, a través de les xarxes socials , es comunique el fet, que es transmeta la imatge i es realitze una recerca dirigida cap als mercats d’antiguitats.
La imatge és un baix relleu de 20 centímetres d’alt per 10 d’ample, que representa el rostre ancià de la Verge amb vestit de vídua. El santuari de la Mare de Déu de la Cova Santa, situat a 811 metres sobre el nivell del mar, està construït en l’interior d’una balma de 20 metres de profunditat i és lloc de culte i pelegrinatge.
El president del Patronat va voler també transmetre un missatge de tranquil.litat a la població, que «en estos moments de dolor pel robatori de la verge s’està bolcant més que mai». A més, el rector ha agraït les mostres de solidaritat i ha demanat la col·laboració de tots amb les autoritats per a l’aclariment dels fets per tal de poder recuperar, el més ràpid possible, la venerada imatge de la Cova Santa.
Des del Bisbat de la diòcesi de Segorbe-Castelló, van declinar fer declaracions argumentant que ja havia valorat el succés el president del Patronat, al qual pertanyen. No obstant això, fins al santuari ahir sí que es van traslladar el canceller, Tomàs Albiol, així com el responsable de la Delegació de Patrimoni, David Montoliu.
Segons va explicar ahir Juan Manuel Gallén, els guardadors van avisar ràpidament «les autoritats locals, així com al Patronat per a fer-nos-ho saber, i en conéixer-se el succés, s’ha informat immediatament a la Guàrdia Civil, davant la qual s’ha posat la pertinent denúncia». Donada la veu d’alarma, fins al lloc es van desplaçar ahir tant els efectius de la Policia Local de Altura, així com una patrulla de la Guàrdia Civil que es va encarregar de buscar en detall, sense èxit, en una zona de pinar dels voltants del santuari. A més, un equip de la Policia Científica de la Vall d’Uixó es va traslladar també al santuari amb la finalitat de buscar empremtes, fer fotos i recollir qualsevol vestigi d’informació que els puga portar a la resolució del succés.

BON NADAL, PAU I PROSPERITAT

BON NADAL, PAU I PROSPERITAT

La Parròquia vos desitja un Bon Nadal i un venturós any nou.

Cristianisme actiu

Cristianisme actiu

Enguany ens demanen, des de la Delegació de Pastoral Penitenciària, la nostra col·laboració en la campanya de Nadal, per apropar-nos més als presos, en estos dies que es troben lluny de les seues famílies i, per tant, sense la companyia tan estimada del seus. Per a esta finalitat, se’ns demana que aportem targetes nadalenques, sobres i segells; bolígrafs del tipus bic, targetes de telèfon per a cabines de Telefònica. Tot açò s’ha d’arreplegar abans del dia 20 de desembre. Confiem en la vostra solidaritat i generositat.

Voluntariat de la CAM

Voluntariat de la CAM

El primer dissabte de novembre vam rebre la visita d’un grup de més de 75 voluntaris de la CAM que van fer una activitat de reforestació al Calvari amb el suport de la Parròquia i la coordinació del Centre de Visitants de la Serra d’Espadà. Que l’esforç de tots valga per a recuperar el patrimoni mediambiental.

Fent accessible el poble

Fent accessible el poble

Fa unes setmanes que hem observat que han senyalitzat una zona d’estacionament per a discapacitats i per a autocars, i han arreglat alguna pujada per tal d’accedir a les zones esportives. Això és fer accessible el poble per a totes les persones, i no parlem només de les que pateixen alguna minusvalidesa física, sinó també de qui es desplaça amb dificultat per a dur carrets de xiquets, carros de compra o càrregues.

Santa Cecília, i música per tot arreu

La fama musical de Cecília es basa en la llegenda de la seua mort, que diu que mentre ella moria a causa del martiri, anava pregant a Déu tot cantant-li. Cap al segle XV, se la va començar a relacionar amb la música i es va fer popular molt prompte, i el 1594, el papa Gregori XIII la va proclamar patrona de la música. Quan, en el 1599, varen restaurar l’església de Santa Cecília in Trastevere, es va trobar el sarcòfag amb el cos de la santa, en bon estat de conservació, i es va vore que tenia tres dits estesos i, a l’altra mà, un sol dit, cosa que es va interpretar com a demostració de la seva creença en la Santíssima Trinitat, i així va ser representada en una escultura, que es troba sota l’altar major de l’església, i que reprodueix l’aspecte i la posició del seu cos dins del sarcòfag. I, novament, celebrem la seua memòria, amb concerts, cercaviles, processons, misses d’acció de gràcies i àpats de germanor entre els qui la commemoren. Que la nostra vida, com la de Cecília, siga una partitura en la qual, cadascú, interprete les seues millors melodies cantant les lloances del Senyor, ara i per tota l’eternitat.

Tots Sants ventós...

Tots Sants ventós...

...i fresquet. Així hem tingut les celebracions d’esta solemnitat, com tots els anys, ja que poques són les vegades que, per estes dates, l’oratge ens obsequia amb alguna d’estes inclemències. A última hora es va canviar l’horari i l’ordre de les celebracions, ja que el nostre rector, Mn. Rafael, ens va deixar un dies per haver de desplaçar-se a casa degut a unes complicacions en la salut de son pare. Així, va ser Mn. Francisco Francés qui va presidir i oficiar les celebracions de la visita i el respons al cementeri, l’eucaristia de la solemnitat i de l’endemà, Dia d’Ànimes.

La nostra escola

La nostra escola

Redacció

 

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes del CP Francisco Mondragón fa uns anys, seguint el protocol, va parlar amb la inspecció educativa de les deficiències de l’escola, estrenada el 1999. La  Inspecció va transmetre a la Conselleria d’Educació l’informe i es va dir que tal assumpte era competència de l’Ajuntament. L’Ajuntament, al seu torn, va al·legar que és un defecte de construcció. Aleshores, la Conselleria va pressupostar 30.000 euros per a fer l’obra, però durant dos anys no s’han dut a terme. L’AMPA va decidir denunciar-ho a través de la Federació d’AMPA (FAPA), que ho ha difós en la premsa. Això va fer que prenguera interés la Diputació en l’assumpte i el passat 17 de novembre es va presentar el diputat d’Educació al recinte de l’escola, que es va comprometre a passar un pressupost.
Per tal que el poble prenga consciència del fet, ja que és un bé per a tots i, sobretot, per als nostres xiquets i xiquetes que passen tantes hores en les instal·lacions, a continuació fem un resum dels desperfectes que cal solucionar segons l’AMPA, sempre atenta al benestar de les seues persones associades. Ho transcrivim literalment:
«Els pares estem realment preocupats perquè els patis contenen elements verdaderament perillosos per a la seguretat dels nostres fills.
No és un problema d’incomoditat, sinó de verdader perill, per la qual cosa considerem urgents els arreglaments que ja estan aprovats i pensem que és una negligència que no s’atenguen els problemes de seguretat del col·legi.
El pati d’infantil és un verdader perill per als xiquets i és urgent arreglar-lo per a evitar accidents:
- Les pedres i llosetes dels murs del pati es despeguen i cauen; així, poden caure damunt d’algun xiquet i produir-li una lesió greu.
- Hi ha desnivells i escalons verdaderament perillosos davall de l’arena.
- Cada vegada que plou el pati es queda inutilitzable durant més d’una setmana.
- L’arena del pati serveix perquè els gats de la zona facen les seues necessitats, amb el  consegüent problema greu d’insalubritat  per al joc dels xiquets.
El pati de primària té desperfectes semblants:
- Està ple de desnivells i vores que produeixen molts accidents i caigudes.
- Les pedres de les parets cauen i poden ferir de gravetat algun xiquet.
- Pateix inundacions que duren més d’una setmana.»

Adona’t, cristià, de la teua dignitat

Adona’t, cristià, de la teua dignitat

José Vte. Manzana

 

Per tal d’aprofundir i viure el misteri del naixement del Senyor, la Solemnitat del qual prompte celebrarem, ens pot ajudar un dels sermons de Nadal de sant Lleó, que diu:


«Hui, estimats germans, ha nascut el Nostre Salvador, alegrem-nos-en. No hi pot haver lloc per la tristor, quan acaba de nàixer la vida; la mateixa que acaba amb el temor de la mortalitat, i ens infon l’alegria de l’eternitat promesa.
Ningú ha de sentir-se allunyat de la participació de tan gran goig, a tots és comú la raó per la joia, ja que Nostre Senyor, destructor del pecat i de la mort, com que no ha trobat ningú lliure de culpa, ha vingut per alliberar-nos a tots. Que s’alegre el sant, ja que s’apropa a la victòria; que gaudisca el pecador, que se’l convida al perdó; que s’anime el gentil, que és cridat a la vida.
Perquè el Fill de Déu, en acomplir-se la plenitud dels temps, establerts pels inescrutables i suprems desitjos divins, va assumir la naturalesa del gènere humà per a reconciliar-la amb el seu Creador, de manera que el dimoni, autor de la mort, es vera vençut per la mateixa naturalesa gràcies a la qual havia vençut.
Per això, quan naix el Senyor, el àngels canten joiosos: ¡Glòria a Déu a dalt el cel!, i, anuncien: ¡i en la terra pau als homes que estima el Senyor!, ja que estan veient com la Jerusalem celestial es construeix amb gent de tot el món; com, doncs, no haurà d’alegrar-se la humanitat dels homes, amb tan sublim acció de la pietat divina, quan tant s’entusiasma la sublimitat dels àngels?
Donem, per tant, estimats germans, gràcies a Déu Pare per mitjà del seu Fill, en l’Esperit Sant, atés que es va apiadar de nosaltres a causa de la immensa misericòrdia amb què ens estima; estant nosaltres morts pels pecats, ens ha fet viure amb Crist, a fi que, gràcies a Ell, fórem una nova criatura, una nova creació.
Despullem-nos, per tant, de l’home vell amb totes les seues obres i, ja que hem rebut la participació de la generació de Crist, renunciem a les obres de la carn.
Reconeix, cristià, la teua dignitat i, ja que has estat fet partícip de la naturalesa divina, no penses de tornar amb un comportament indigne a les velles vileses. Pensa de quin cap i de quin cos eres membre. No oblides que vares ser alliberat del poder de les tenebres i traslladat a la llum i al Regne de Déu.
Gràcies al sagrament del bateig t’has convertit en temple de l’Esperit Sant; no se t’ocórrega fer fugir amb les teues males accions a tant noble hoste, ni tornar a sotmetre’t a la servitud del dimoni: perquè el teu preu és la Sang de Crist.»

Com funciona la nostra depuradora

Com funciona la nostra depuradora

Valentín Paulo i Lola Pérez

 

L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals del municipi d’Eslida es troba ubicada a la vora del riu Anna. La instal·lació es va posar en funcionament el 18 d’agost de 1999 i actualment està donant servici a una població de 3.382 habitants equivalents, amb un cabal depurat l’any 2009 de 87.822 m3.
L’EDAR d’Eslida es basa en un sistema de fangs actius mitjançant aireig prolongat. L’aigua influent arriba a la instal·lació per gravetat a través d’un col·lector urbà de 400 mm de diàmetre i 670 m de longitud que arreplega les aigües dels diferents sectors del municipi. Quan l’aigua bruta ha arribat a planta, és conduïda per un canal de 300 mm d’ample, en el qual hi ha instal·lada una reixa manual de grossos de 40 mm de pas, l’objectiu de la qual és fer una primera garbellada dels sòlids més grossos que arriben a l’estació depuradora, fins a un pou de bombament, el qual està dotat de tres bombes d’elevació, que impulsen l’aigua bruta fins a un tamís rotatiu, mitjançant el qual es realitza una segona garbellada dels sòlids més fins. Els residus sòlids generats en este procés es tracten com a residus sòlids urbans (RSU).
Després del pretractament, l’aigua residual tamisada és introduïda en un reactor biològic de 600 m3, on mitjançant un cultiu microbià en suspensió s’elimina la matèria contaminant de l’aigua residual, la qual servirà d’aliment als microorganismes. Per tal d’aconseguir este procés, el reactor biològic està dotat d’una turbina d’aireig que manté el cultiu microbià actiu.
Posteriorment, l’aigua passa per gravetat a un decantador secundari de 120 m3, on es produeix la separació dels microorganismes (agregats formant flòculs) de l’aigua depurada per mitjà un procés de decantació. Del procés de decantació s’obté l’aigua ja depurada, d’una banda, i el cultiu de microorganismes concentrat per una altra, una part del qual és introduït novament en el reactor biològic (fang recirculat) i una altra part és extreta del sistema de forma periòdica (fangs en excés), per a controlar el creixement del cultiu en el fons del decantador secundari.
Per a realitzar estes dos operacions, la instal·lació compta amb un pou de bombament comunicat per la base amb el fons del decantador secundari, on hi ha instal·lades dos bombes d’impulsió, una per a recircular el fang al reactor biològic i una altra per a porgar el fang en excés a un espessador per gravetat de 26 m3, en el qual després de ser espessit, és deshidratat mitjançant un filtre de bandes. El fang deshidratat extret es fa servir per a aplicació agrícola per les seues excel·lents propietats agronòmiques.

Comiat a un director

Comiat a un director

Com ja va informar L’Alé del mes passat, el 3 d’octubre i al nostre poble va tindre lloc un concert de la Unió Musical Eslidense i la Unió Musical Santa Cecília de Suera, dins de l’Intercanvi Musical de Bandes de Música que patrocina anualment la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l’Institut Valencià de la Música. El concert, al qual van assistir una gran quantitat de seguidors de les dos bandes, autoritats i membres de les juntes directives, va ser molt emotiu ja que era el concert de comiat de Vicent Vinaixa Ballester com a director de la UME. Vicent ha estat col·laborant quasi des dels inicis de la banda d’Eslida. Són ja 27 anys desenvolupant tasques de direcció, docència i interpretació i supervisió tant en la banda com en l’escola de música. Gran músic, gran director i gran persona tal com es pot llegir en la placa d’homenatge que li va entregar l’associació musical: «En agradecimiento por tantísimos años en la Asociación dirigiendo la banda y escuela de educandos con gran sencillez y tenacidad». Molt emocionat, Vicent Vinaixa va agrair al poble, als músics (més de 100 que han passat per la seua batuta) el tracte rebut durant tots estos anys, tant professional com personalment. I per última vegada va tancar l’acte dirigint l’Himne a Eslida de Pedro Tel i del poeta Alexandre  Flix i Arnau. Un acte tan emotiu no podia finalitzar d’altra manera sinó amb un tast gastronòmic preparat per l’Associació d’Ames de Casa.

Millorar el servici

Millorar el servici

En poques setmanes, les oficines de Ca la Vila es traslladaran temporalment al local que l’Associació de Jubilats ocupava a la planta baixa del Consell Agrari (antiga Cambra Agrària). Amb una duració prevista de cinc mesos, aproximadament, una unió temporal d’empreses d’Eslida refaran tot l’interior de l’ajuntament, rehabilitaran la teulada i les fatxades i adaptaran les dependències a les necessitats actuals. Com sempre, cal donar confiança i tindre paciència, que és per al bé de tot el poble.

Millor il·luminació

Millor il·luminació

Si feu una ulladeta al camí/carrer que uneix el poble pel c/ Camí Fondo amb el polígon industrial, podreu comprovar que l’Ajuntament ha incrementat l’enllumenat elèctric municipal instal·lant un total de 19 faroles des de l’Arc de la Rambla fins a la zona industrial, coneguda com la partida del Ramblar, del Cagaferro o del Bany. Tot el que siga millorar està ben fet, i des de L’Alé es valora positivament.
A última hora hem sabut que l’Associació de Pares i Mares de la nostra escola ha demanat a la Conselleria d’Educació que adopte mesures urgents per a adequar les instal·lacions escolars després de l’últim temporal de pluges.