Blogia
Parròquia El Salvador - Eslida

CARITAS "AL RESCAT DE LA POBRESA"

Des de Caritas Diocesana volem compartir amb tota la comunitat cristiana el dolor que sentim en acollir cada dia més i més persones i famílies que pateixen necessitats causades o augmentades per la crisi econòmica.

A la nostra parròquia, a les parròquies veïnes i en tota la diòcesi, són moltes les persones i famílies que estan acudint a Caritas angoixades per necessitats econòmiques concretes, per la falta de treball i per la incertesa del futur. El pagament de la hipoteca, del lloguer, de la llum, la compra de medicaments, de bolquers, de llibres escolars, s’han convertit en autèntics malsons per a moltes famílies.

Per a alguns el problema ja no és aplegar a la fi de mes, sinó com passar la setmana! La desesperació davant els quatre mesos de llarga espera per a cobrar l’atur, davant els continus «no hi ha faena!» que sentim en totes les empreses a què s’acudeix, l’ansietat davant la urgència de tindre una oferta per a renovar el permís de treball que caduca...

Des de Caritas tractem d’acollir i acompanyar en els seus patiments les persones que vénen a nosaltres. Tenim la temptació humana de sentir-nos impotents davant de tot este sofriment, però «la caritat de Crist ens insta a actuar» i ens espenta a fer no sols «el que podem», sinó també a fer l’impossible per a ajudar efectivament els qui sofreixen. Als que ens escolteu vos invitem a:

• Si algú de vosaltres vos trobeu en necessitat, acudiu a Caritas.

• Als vostres familiars o veïns que es troben en necessitat, animeu-los a acudir a Caritas.

• Des del poc o molt que tingueu, feu un esforç especial de compartir els vostres diners i el vostre temps amb Caritas en estos moments de gran necessitat.

• Interpel·leu als vostres familiars i amics perquè compartisquen també amb Caritas per mitjà de donatius o fent-se’n socis.

• Mireu amb bons ulls els qui pateixen necessitat, animeu-los, no deixeu que es parle malament d’ells.

• Recolzeu la reivindicació que fem per tal que tota la societat, inclosos els governs, tots, eixim al rescat de la pobresa.

Caritas Diocesana

0 comentarios