Blogia
Parròquia El Salvador - Eslida

"REBEU EL DO DE L'ESPERIT SANT..."

Si en la vida d’una comunitat parroquial hi ha un moment especial i esperat per tothom és, entre altres, el de la Confirmació, sobretot si es tracta d’una parròquia menuda com la nostra en què no se celebra tots els anys. La visita del bisbe de la diòcesi, els jóvens que reben el sagrament, la il·lusió amb què es prepara durant molt de temps este moment, fan que siga una ocasió especial per tal que tota la comunitat, grans i menuts, donem gràcies a Déu pels seus dons que es manifesten en aquells que rebran el sagrament de la Confirmació.

Nou xics i xiques del nostre poble (Elena Ballester Lengua, Aitor Galindo Martín, Josep Manzana Paulo, Omar Manzana Paulo, Pasqual Manzana Salvador, Alejandro Muchola Galindo, David Saura Gómez, Rebeca Tur Gómez i Enrique Vilar Manzana) s’han preparat durant els dos últims cursos per a viure este moment. Han estat acompanyats en este itinerari pels catequistes Fernando Ballester i Pepi Cazorla. Ells dos, amb molta il·lusió, els han anat acompanyant i fent-los vore la importància que té la vivència de la fe en un món que sovint oblida que Déu és el centre de la nostra existència.

I així, amb tota esta motivació, va aplegar el dissabte 25 d’abril. El nostre bisbe, monsenyor Casimiro López, va ser rebut a la porta de l’església pel rector i pels qui havien de rebre la Confirmació. La celebració va ser senzilla però ben acurada, animada amb cants entonats per la Rondalla i seguida amb molta atenció per tots els assistents. El senyor bisbe, durant l’homilia, va insistir en la importància que té el fet de viure la fe d’una manera compromesa i conscient d’allò que vol dir comprometre’s a viure com a cristià, més enllà d’un acte social. Després de les seues paraules, va impartir el sagrament a cadascun dels jóvens, que, acompanyats pels seus respectius padrins, es varen agenollar davant d’ell per a rebre, amb el signe de la unció amb el Sant Crisma, el do de l’Esperit Sant.

La felicitació de tota la parròquia a tots ells i elles, i el desig que este dia no siga el final sinó el principi d’una nova generació de creients que sàpien donar testimoni de la seua fe en el món. Diuen que «una imatge val més que mil paraules»; per això, acompanyem este xicotet article amb diverses escenes de la celebració, per tal que queden d’una manera palesa en el nostre record.

Mossén Salvador Prades

0 comentarios