Blogia
Parròquia El Salvador - Eslida

ADVENT

ADVENT

Tota persona, des de la creació, està en un advent, en una espera continuada.

Segons el llibre del Gènesi, Déu promet un redemptor. I tota la humanitat, patriarques i profetes de tots els temps, han esperat el compliment de les promeses. Les dones volien ser mares per si naixia d’elles el Messies esperat. Segles i segles esperant, en estat d’Advent.

Arriba el Messies, nascut de Maria Verge i acaba l’Advent dels qui esperaven la promesa de Déu. Havia arribat la plenitud dels temps.

Ara, en el temps de l’Església, cada any quan arriba Nadal revivim aquell Advent dels nostres avis llunyans.

Tot i tindre el Messies, ja fa 2000 anys les persones d’ara estem vivint en ple Advent, en plena espera. Què esperem més? Esperem este Messies, Jesucrist, que torne, ara gloriós, a tancar la història dels homes. Quan serà?, no ho sabem. Per això esperem, estem en Advent continuat. La vida de l’home, com veieu, és estar en espera, en Advent.

I mentre esperem que Jesús torne gloriós a tancar la història, hem d’estar molt atents a les vingudes de Jesús enmig nostre. Bé en el pobre, o bé en l’Eucaristia, en la Paraula de Déu, en el xiquet que no té alegria, en els homes i dones del món que passen fam, guerra i violència. Jesús passa cada dia pel costat nostre. Cal anar amb els ulls ben oberts per saber-lo descobrir.

Com veieu, el centre de la vida de tot home i tota dona és esperar. Perquè Déu sempre ve a nosaltres. Però no ens diu el dia ni l’hora. Per això, unit a la vida feta Advent, hem d’afegir la vigilància, estar a punt. I això en diem pregària.

El poble sempre ha pregat quan esperaven el Messies. I prega ara per la vinguda gloriosa del Senyor. I continua pregant per tindre el ulls ben nets per veure Jesús pels carrers dels nostres pobles, pels hospitals, enmig del immigrants… veure’l en el rostre de tot home.

No trenquem la cadena dels patriarques i profetes. Continuem esperant. Fem que cada dia siga Advent.

Bon Nadal… mentre esperem les altres vingudes del Senyor.

Mossén Joan Güell

0 comentarios