Blogia
Parròquia El Salvador - Eslida

La V Trobada Munidal de les Famílies (Fernando Ballester*)

La V Trobada Munidal de les Famílies (Fernando Ballester*)

La Trobada Mundial de les Famílies (EMF) és una gran convocatòria que cada tres anys realitza el Papa per a celebrar el do diví que és la família. Reuneix centenars de milers de famílies dels cinc continents per a resar, dialogar, compartir i aprofundir la comprensió del paper de la família cristiana com a Església domèstica i unitat bàsica de l’evangelització. Com va dir Joan Pau II en anunciar la creació d’estes trobades: «En la família es forja el futur de la Humanitat».

Cada Trobada Mundial és organitzada pel Pontifici Consell per a la Família amb la col·laboració de la diòcesi triada com a seu. Altres ciutats on s’ha celebrat són Roma (Itàlia), Rio de Janeiro (Brasil) i Manila (Filipines). En cada una de les trobades ha participat més d’un milió de persones de tot el món. Tota Trobada Mundial de les Famílies consta de distintes manifestacions, entre elles un congrés internacional, celebracions eucarístiques per a les famílies en pelegrinatge, una trobada festiva i testimonial i la missa conclusiva presidida pel Papa o el seu llegat i que és concelebrada per cardenals, bisbes i sacerdots de tot el món.

Enguany ha correspost este honor a la diòcesi de València, on se celebrarà de l’1 al 9 de juliol. En esta V Trobada Mundial de les Famílies, el lema central que inspira tots els actes organitzats serà «La transmissió de la fe en la família». Els actes programats són:

- Fira Internacional de la Família. De l’1 al 7 de juliol. A Fira València.

- Congrés Internacional Teologicopastoral. Del 4 al 7 de juliol. A Fira València.

-Rosari de les famílies. Nit del 7 de juliol (divendres). A la platja de la Malva-rosa.

-Celebracions eucarístiques per grups lingüístics. Matí del 8 de juliol (dissabte).

-Trobada festiva i testimonial. Vesprada del 8 de juliol (dissabte). Ciutat de les Arts i les Ciències.

-Missa conclusiva presidida pel Papa. Matí del 9 de juliol (matí). Ciutat de les Arts i les Ciències.

 

Per a més informació es pot consultar la pàgina web: www.emf2006.org o telefonar al 96 315 45 96.

La participació s’ha canalitzat inscrivint-se a través de les parròquies, diòcesis, moviments eclesials, associacions, col·legis, confraries, clubs o entitats de diversa índole. A cada grup inscrit se li donaran unes credencials per a situar-se en el sector assignat dins del recinte immens on se celebraran els actes multitudinaris principals, al costat de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Més enllà de la projecció internacional per a València que òbviament tindrà la Trobada Mundial de les Famílies, allò autènticament important és que servisca per a enfortir la família com a nucli bàsic de la societat, imprescindible perquè esta adquirisca un rostre més humà. Com diu Javier Arnal, director de Comunicació de l’EMF: «Tants senyals d’alerta (ruptures matrimonials, desarrelament, violència domèstica, descens de la natalitat, conciliació entre treball i casa, etc.) reclamen un esforç universal a favor de la família. És l’autèntica solució per a desenvolupar personalitats madures, capaces d’enfrontar-se al dolor i a l’esforç, i per a ser solidaris, característiques que se troben a faltar en les societats economicistes i individualistes generadores de persones fràgils i egoistes. Apostar per la família és apostar per la dignitat humana, per la humanització de la societat. La família és el futur.»

Per a acollir tanta gent es mobilitzaran més de 9.300 persones voluntàries d’edats a partir de 15 anys. D’elles, 1.300 són estrangeres vingudes d’arreu, i la resta espanyoles, de les quals 6.000 són de la Comunitat Valenciana.

Per què sóc voluntari? Vaig tindre la fortuna de poder assistir a diverses Trobades Mundials de Jóvens (Denver, Toronto, Colònia), on sempre em vaig sentir molt ben acollit. Ara ens toca a nosaltres.

Estem tots invitats, encara que no estiguem inscrits, a assistir als actes centrals, especialment a la missa del diumenge 9 de juliol amb el Papa. Hi haurà lloc per a tots. Benet XVI, t’esperem a València!

* Voluntari EMF-2006

0 comentarios