Blogia
Parròquia El Salvador - Eslida

LA PASSIÓ

La Passió, amb passió o sense passió. No és la meua intenció ofendre a ningú, ni que ningú s’ofenga. Fa sis anys les Missioneres de les Doctrines Rurals ens van proposar a uns quants fills d’Eslida representar amb més o menys gràcia o encert "la Passió del nostre Senyor Jesucrist". Vam tindre les excuses per a acceptar o rebutjar eixos papers i tots ens vam posar mans a l’obra, amb aprenentatge dels personatges, els assajos i tot el xicotet sacrifici que això ens comportava, però amb la il·lusió de poder fer alguna cosa nova per a disfrutar nosaltres com a persones i fer viure, a la gent que ve a veure’ns, eixa gran Passió. Tinc la sensació que eixa gran Passió l’anem fent cada any més xicoteta, amb menys il·lusió, sempre posant "excuses" (per dir-ho d’alguna manera) per a no acudir a tots els pocs assajos que fem i tal vegada no ens adonem que ens estem apartant d’aquell camí recte que ens van proposar aquelles estimades i amables missioneres, que amb tota la il·lusió del món van confiar en nosaltres i per això ens van dir: "Déu t’ho demana".

Estic segur que estes Missioneres de les Doctrines Rurals resen per tots i cada un dels qui participem en tan meravellosa representació i no sols perquè ens isca bé tot, sinó perquè Jesús ens il·lumine en el nostre caminar diari i no ens apartem d’Ell.

Quina alegria quan, acabada la representació, tot són felicitacions de gent coneguda i desconeguda que ens anima a continuar l’any que ve; gent que entén i ens indica on fallem i com fer per eliminar eixos xicotets errors, i quina satisfacció quan persones que no coneixes, amb els ulls encara plorosos, et diuen: «gràcies pel bé que feu i per fer-nos viure estos moments tan intensos i tan profunds». És aleshores que podem estar orgullosos, perquè hem aconseguit que la gent que ens veu, visca amb nosaltres esta gran Passió. Per a major glòria de Déu.

Emilio Molina

 

0 comentarios